Martine Eid

 

Billedkunstner Martine Eid opplever at hva som regnes som vakkert i stadig større grad har fått tildelt en kommers fasit. Hun er interessert i hvor kjønnet språk, normer og popkultur er. Hennes hovedfokus er kvinnen som objekt og subjekt i dette.

Objektivisering blir brukt og portrettert som kvinnelig seksualitet, trygghet og frihet, når realiteten er at førstnevnte utelukker de sistnevnte.

Verkene er klassisk figurative med brutale fremstillinger som snakker til det vestlige verdisynet av kvinner. Hun leker med gjengivelse av kropp og vinkler for å diskutere hva som regnes som kjønnsbestemmende, feminint, maskulint, seksuelt attraktivt og om det igjen endrer fremtoningen på om det leses som publikumsverdig.

Fokus for meg er å åpne for dialog og reaksjon rundt overbevisningskraften sosiale- og massemedia har -og vekke en forståelse for at våre holdninger er et ubevisst kompromiss mellom sosiale og samtidsbestemte verdisettinger vi raskt adopterer som våre egne. Popkulturen har kjørt Pavlovs hunder på oss og skapt en idé om at kvinners sosiale verdi i stor grad hviler på hvor seksuelt tiltrekkende hun er. Hva som avgjør det er igjen er så konstruert og krise-kategorisert at det er latterlig."

Martine Eid er opptatt av den salgbare seksualiseringen -og hvordan den påvirker temaene feminisme, portrettering og conditioning. Hun spiller ofte på Instagram sine kvadrater for å se om effekten fremhever den satte standarden vi i stor grad forholder oss til.

Jeg blir blant annet inspirert av semantikk -tillagte konnotasjoner, generell sosial-forming og det som kun kan beskrives som kroppstrender.

-For et sinnssykt konsept.


Utdanning

2009 - 2012 BA Hon. Fine Arts, Painting, ved University of the Arts, London.


Utvalgte utstillinger og publiseringer

2018 Open Studio, Atelierfellesskap, Oslo.

2018 Oslo Open

2018 Avkledd, Aker Brygge, Oslo.

2017 Open Studio, Atelierfellesskap, Oslo.

2017 Martine Eid og det maskuline andre, Magasinet Kunst ved Lillian Reif.